0

Гарантия качества продукции и упаковки

Уважаеми клиенти, ако се чудите дали нашите семена, луковици и разсад ще оправдаят очакванията ви, ще ви представим някои аргументи, които говорят в полза на нашия онлайн магазин.

Ние сме семеен бизнес, който прави първите си стъпки в началото на 90-те години. През всичките години на нашата дейност сме спечелили доверието на най-добрите полски и холандски производители и фермери. Благодарение на това асортиментът, предлаган в нашия онлайн магазин, е от култури, които отговарят на най-високите европейски стандарти.

Дългогодишният ни опит гарантира на нашите клиенти най-добрия асортимент на полския пазар.

  1. Полагаме всички усилия и спазваме строги процедури, за да гарантираме, че растенията достигат безопасно до всеки клиент.
  2. Преди изпращане проверяваме всички разсади, луковици и семена, за да може всеки клиент да получи продукти с най-високо качество.
  3. Използваме най-новите технологии за съхранение и опаковане на предлаганите от нас растения.

6 правила за безопасно опаковане на продукти:

Опаковането на растенията в пакети според нашите процедури ще гарантира безопасна доставка до всяка точка на Полша. За тази цел:

  • Използваме специализиран, обогатен с минерали субстрат, който предпазва кореновата система на разсада. Правим това по такъв начин, че растенията да не губят тургора си по време на транспортирането.
  • Съхраняваме растенията при ниска температура, оптимално съобразена с изискванията на вида.
  • Опаковаме кореновата система със специализирано оборудване. Механичното опаковане на растенията позволява да се сведе до минимум загубата на влага, а също така предотвратява увреждането на корените.
  • Всяка поръчка получава свой собствен уникален код и номер, за да няма объркване. Благодарение на това клиентът получава правилно завършена поръчка.
  • Поръчаните разсади се изпращат в специални, твърди картонени кутии. Опаковките са перфорирани, което осигурява на растенията достъп до кислород.
  • Освен това между разсадите се поставят картонени отделения, така че растенията да не се движат в кутията.

Начинът на опаковане на растенията зависи от вида:

Разсад на овощни храсти, рози, грозде.

Преди опаковане всеки разсад се проверява за качество от нашите специалисти. След това по механичен начин корените на избраните растения се закрепват с подходящ субстрат с добавени минерални компоненти.

Разсадът, подготвен за транспортиране, се съхранява в хладно помещение при температура от +2 до +5 градуса.

Стъблата на розите се восъкопокриват, за да не губят влага по време на транспортиране. Всеки разсад е етикетиран, като съдържа пластмасово петънце с името на вида и сорта. Розовият разсад се изпраща в бали, като кореновото кълбо заедно с почвата и хидрогела се увива в пластмаса за времето на транспортиране.

Разсад в контейнери

Разсадът от категорията "Здравна градина", както и "Декоративни растения", се изпраща в контейнери P9 и е едногодишен. Саксиите се поставят във фолио, което предпазва почвата от разпиляване. Разсадът в саксия е 100% гарантиран, може да се постави в земята от април до ноември (през лятото в облачни дни). .

Трябва да се отбележи, че в определени моменти саксийните растения може да нямат надземна част. Примери за такива растения са ягодите, хибискусът, както и много други декоративни растения. Тези видове растения растат много бързо след началото на вегетацията - те произвеждат нови издънки и листа.

Разсад от ягоди (Frigo)

Ягодовият разсад със силно развита коренова система се изкопава през есента, листата се отрязват, като се оставят къси пъпки, които предпазват конуса на растежа. Корените се почистват от почвата. Така подготвените резници се опаковат в херметически затворени пластмасови торбички и се съхраняват в хладилни камери при температура от -2 до 0 градуса С. По време на опаковането корените на ягодите се увиват във влажен субстрат с добавка на минерални вещества, който отлично подхранва разсада. Всеки комплект разсад е маркиран със стикер с името на сорта, защитен по този начин, те могат да се съхраняват дълго време и да издържат на транспортиране без повреди. След засаждане на целевото място разсадът от ягоди Frigo започва да расте много бързо. Те могат да се засаждат от март до ноември, независимо от метеорологичните условия.

Луковици и стъбла

Многогодишните декоративни растения са все още в покой по време на транспортиране. Коренищата се преглеждат внимателно, почистват се от почвата и се опаковат в перфорирани торбички. Опаковката се пълни с навлажнен торфен субстрат с добавка на минерални торове. Понякога коренищата може да не изглеждат много впечатляващо по време на периода на покой. След засаждането обаче те поникват от спящи пъпки много бързо. Те се съхраняват в хладилни камери при температури между -2 и 0 градуса С. Коренищата на многогодишните растения се маркират със стикер с името на сорта.


Bulwy i cebulki

Луковиците и грудките на цветята, предназначени за пролетно или есенно засаждане, издържат много добре на транспортиране и съхранение. Преди изпращане те се съхраняват в хладно помещение при температура от +2 до +5 градуса С, а луковиците на лилиите се съхраняват при температура от -2 до 0 градуса С. Луковиците и грудките преди изпращане се опаковат в перфорирани торби. В опаковките с луковици на лилии се добавя торфен субстрат с минерални вещества. Етикетът представлява стикер с наименованието на вида и сорта на растението.

Допълнителни ползи за нашите клиенти

Всеки разсад е снабден с пластмасов етикет, който помага за идентифицирането на растението по-късно в градината. Надписът върху етикета е траен, не се трие, а етикетът може да издържи до 3 години.

Специално за нашите клиенти към всяка поръчка добавяме подробно ръководство за отглеждане на вида.


Всеки разсад е снабден с пластмасов етикет с пълното име и кода на продукта. Не я сваляйте след засаждането - тя ще ви помогне по-късно да разпознаете растението в градината си. Надписът върху етикета е траен, не се трие и етикетът може да служи до 3 години. Това е удобна алтернатива на етикетите, които се изработват и описват на ръка.


Към всяка поръчка прилагаме ръководство за градинарство, което съдържа важни съвети за засаждане, отглеждане и грижи за поръчаната група растения. В нея ще намерите практическа информация за подходящата почва, разположението, подрязването и използването на торове. Това е изключително полезен наръчник, който ще помогне на начинаещите градинари стъпка по стъпка.

Ние използваме бисквитки за предоставяне на услуги. Преглеждайки уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки Повече информация.