0

Статии за градинари

16 юл 2024
2

Необичайна рецепта за салата с ягоди, спанак и орехи.


11 юл 2024
17

Лавандулата е сребрист храст с ярки люлякови или розови цветове, които създават приказна атмосфера и преобразяват всеки пейзаж. Ароматът на лавандула може да бъде успокояващ и релаксиращ, да облекчи стреса и да подобри съня.

09 юл 2024
14

Охлювите са истинска напаст за градинарите. Те могат да унищожат реколтата за една нощ. Въпреки това не бързайте да използвате химикали - природата е подготвила ефективни и безопасни начини за защита срещу тези вредители.

04 юл 2024
25

Магнолията е най-старото цъфтящо дърво на Земята. Нейната история датира от кредата и терциера. Магнолиите са оцелели през много епохи, като са станали свидетели на невероятни промени в природата и климата.

02 юл 2024
25

Рододендронът е градинско съкровище, олицетворяващо красотата и изяществото. Неговите пищни цветове са невероятни и създават вълшебна атмосфера. За да осигурите рододендрон дълъг живот, трябва да знаете тайните на успешното му отглеждане.

27 юн 2024
37

Брашнестата мана засяга повечето цветя, но розите страдат особено силно. Заболяването е опасно, но когато се вземат правилните мерки навреме, растенията могат да бъдат спасени. Брашнестата мана е група от често срещани болести по растенията, включително розите, отглеждани в градини, оранжерии и на закрито.

25 юн 2024
61

Ако през лятото за тях се полагат правилните грижи, те ще растат и цъфтят на едно и също място в продължение на 10 или дори 15 години, а катерливи рози и лехите могат да оцелеят още по-дълго. Правилната грижа за розите през лятото в парцела или в градината им позволява да цъфтят през целия сезон.

20 юн 2024
87

Лавандула - ароматно многогодишно растение, устойчиво на засушаване. То украсява цветните лехи през цялото лято, създава красиви съцветия и се използва като подправка в кухнята и домакинството. Какво е важно да се знае за отглеждането на лавандула?

18 юн 2024
64

Засаждането на боровинки е доста трудна задача. Трябва да се обърне голямо внимание на избора на място и подготовката на почвата. Но ако направите всичко правилно, разсадът със сигурност ще се прихване и след това ще дава плодове до 20 години!

14 юн 2024
57

Ако искате да се насладите на страхотния вкус на грозде - не губете време да мислите за това. Колкото по-рано го засадите, толкова по-скоро ще можете да съберете реколтата. Лозята се засаждат през пролетта и есента. Най-доброто време за засаждане е април.

  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
mc visa econt