0

Цветарство

25 юл 2024
5

Клематисът е луксозно многогодишно растение, красиво цъфтящо увивно растение, което украсява градините. Ефектните му съцветия на фона на зелена листна маса създават атмосфера на романтика и уют, оживяват вертикалните композиции и маскират стени и огради през лятото.

11 юл 2024
43

Лавандулата е сребрист храст с ярки люлякови или розови цветове, които създават приказна атмосфера и преобразяват всеки пейзаж. Ароматът на лавандула може да бъде успокояващ и релаксиращ, да облекчи стреса и да подобри съня.

04 юл 2024
42

Магнолията е най-старото цъфтящо дърво на Земята. Нейната история датира от кредата и терциера. Магнолиите са оцелели през много епохи, като са станали свидетели на невероятни промени в природата и климата.

10 юн 2024
56

Искате ли градината ви да е жизнена и да привлича полезни насекоми? Предлагаме ви кои медоносни растения със сладък и приятен аромат ще привлекат пъстри пеперуди. Техните пъстри крила, които се носят над цветята, ще създадат незабравим спектакъл!

03 юн 2024
80

Много преди пристигането на европейците северноамериканските индианци са открили чудесните лечебни свойства на "вечерното слънце на прерията", познато ни като рудбекия или ехинацея.

22 май 2024
96

Настъпването на пролетта е време, когато мислите на градинарите се насочват към украсяването на балконите и терасите с красиви цветя. Вместо обаче да харчите цяло състояние за готови разсади, помислете за собствено отглеждане на растения от семена.

03 февр 2023
1139

Навън е зима, а времето не ви зарежда с положително настроение. Всеки градинар мисли вече за градината си. Това е знак, че трябва да се погрижите за засяването на растенията за украса. Между другото, всички разсади, които ще получите могат спокойно да бъдат засадени по-късно в градината с настъпването на топлото време.

mc visa econt