0

За любители на рози

Полезни материали за любителите на рози: засаждане, грижи, резитба, подхранване. Преглед на видовете и сортовете, подробна информация за катерище се хибридни чаени, паркови, английски рози, както и рози флорибунда.

27 юн 2024
48

Брашнестата мана засяга повечето цветя, но розите страдат особено силно. Заболяването е опасно, но когато се вземат правилните мерки навреме, растенията могат да бъдат спасени. Брашнестата мана е група от често срещани болести по растенията, включително розите, отглеждани в градини, оранжерии и на закрито.

25 юн 2024
84

Ако през лятото за тях се полагат правилните грижи, те ще растат и цъфтят на едно и също място в продължение на 10 или дори 15 години, а катерливи рози и лехите могат да оцелеят още по-дълго. Правилната грижа за розите през лятото в парцела или в градината им позволява да цъфтят през целия сезон.

12 юн 2024
61

Мечтата на всеки любител на градинарството е да има изключителна градина, пълна с рози. Храстите трябва не само да са в отлично здраве, но и да цъфтят обилно през цялото лято до първите късни есенни студове.

31 май 2024
110

Когато Вилхелм Кордес се ражда в семейство на моряци и решава да отглежда рози, семейството му не подкрепя веднага избора му. Сега, 150 години и 5 поколения по-късно, розите от този германски разсадник са известни в цял свят като едни от най-добрите рози за хладен климат. 

17 май 2024
141

Пролетта е времето, когато градината се събужда за живот, а розите - кралиците на нашите зелени площи - започват новия сезон с нова сила. За да се наслаждаваме на тяхното великолепие през цялата година, трябва да се погрижим за тях в началото на пролетта.

15 май 2024
270

Розата определено е кралицата на градината, но за да може тя да разгърне цялата си красота, трябва да подготвите правилно разсада и мястото за него в градината. Съставихме за вас практическо ръководство, за да направите всичко както трябва.

21 мар 2023
2507

Розите през пролетта се нуждаят от наторяване. Азот, фосфор и калий за розите са абсолютният минимум.

26 ян 2022
10959

Есента е най-доброто време за засаждане на разсад от рози. Разбери защо. Какъв трябва да бъде съставът на почвената смес. Как да изберем идеалното място за кацане. Всички тайни на успешното вкореняване - следвайте връзката

mc visa econt