0

Съвети и препоръки

Съвети и препоръки - раздел с професионални материали за градинарството и зеленчуковото градинарство. Съветваме, препоръчваме, споделяме тайните на богатите реколти и помагаме за отглеждането на силни и здрави растения.

16 май 2024
47

Аспержите - много обичан зеленчук, който очакваме с нетърпение почти през цялата година. Сезонът за тези зелени многогодишни растения започва в началото на май. За съжаление не много хора са наясно, че отглеждането на аспержи е взискателно.

13 май 2024
44

Рододендроните са цъфтящи вечнозелени, листопадни азиатски храсти от семейство Верескови. Те са популярни сред градинарите заради екзотичните си ярки цветове и сравнително лесната грижа. Рододендроните и сродните им азалии се предлагат в различни размери и форми, което ги прави подходящ избор за създаване на разнообразни ландшафтни композиции.

07 май 2024
81

През май не е нужно да се мъчите с разсада - можете да засеете семена веднага на постоянно място. Почвата се е затоплила достатъчно и топлото време продължава вече няколко седмици, което означава, че е време да засеете зеленчуци и цветя.

06 май 2024
86

Последният месец на пролетта е най-натовареното време за градинарите. Именно през май се падат повечето физически трудни задачи. Трябва да прекопаете лехите, да засадите много разсад, да засеете отново зеленчуците и цветята и да свършите десетки други неотложни задачи.

10 апр 2023
4861

При планиране на тревните площи, трябва да е ясно кой и как ще ги използва. От това зависи вида на семената, които ще изберете.


09 апр 2023
16302

Технологията за отглеждане на зеленчуци и ягоди на повдигнати лехи е измислена във Финландия, където климатичните условия го изискват. Подходящи ли са повдигнатите лехи за нас, с техните предимства и недостатъци?

24 мар 2023
1688

Каква работа трябва да се извърши в оранжерията преди засаждането през пролетта? Третиране срещу болести и вредители, почистване и дезинфекция на почвата. Подготовка на почвата за пролетния сезон.


15 февр 2023
8081

Болестите и вредителите по разсада не се появяват от нищото – честа причина се явяват неправилните селскостопански техники на отглеждане. Колкото по-опитен е един градинар, толкова по-малко проблеми ще срещне. 

13 февр 2023
3276

Отглеждането на зелени подправки не е трудно. Много от тях трябва да се засадят само веднъж, след което се засяват сами и не изискват никаква последваща грижа. Подправките от собствената ви градина са много по-ароматни и екологични от купените в магазина. 

02 февр 2023
1970

Купуването на готови разсади за градината и двора може да бъде много скъпо. Дори само поради тази причина има смисъл да планирате собствено отглеждане на разсад. В други случаи това е необходимо поради дългия вегетационен период на растенията и краткия топъл сезон.

  • 1
  • 2
mc visa econt