0

Как да засадим рози в земята - инструкции

Розата определено е кралицата на градината, но за да може тя да разгърне цялата си красота, трябва да подготвите правилно разсада и мястото за него в градината. Съставихме за вас практическо ръководство, за да направите всичко както трябва.

Как да засадим рози с отворена коренова система?

През пролетта изпращаме някои от розовите резници от нашия магазин с отворена коренова система. Поставяме корените във влажна почва и ги увиваме в стреч фолио, за да ги предпазим от изсъхване.

В това състояние розата издържа отлично на транспортиране и може да остане у дома разопакована още 2-3 дни. По този начин имате възможност да изчакате подходящото време за засаждане.

Не забравяйте обаче, че разсадът не може да се държи в това състояние повече от 3 дни! Доставката на вода и хранителни вещества е ограничена, така че растението може да започне да умира.

Как да засадим рози в земята?

След получаването на такива резници:

  1. Внимателно разрежете или развийте транспортното фолио.

  2. Разтворете стимулатора за растеж на корените във вода и поставете разсада в тази смес, за да се накисне.

  3. Извадете растението от водата след 3-4 часа, изплакнете корените и подгответе ножиците за подрязване.

  4. Съкратете стъблата на розите до 3-4 очи на стъблото и леко подрежете връхчетата на корените.

След това започваме да подготвяме подходяща дупка за разсада на розата.

Как да засадим рози в земята?

Как да подготвя дупката за засаждане на роза?

Размерът на дупката за розата трябва да бъде около 50 см широка и 50-70 см дълбока. Поръсете на дъното кофа оборски тор или компост и го смесете с всички комплексни торове за рози.

След това внимателно поставете разсада в дупката, така че точката на присаждане да е над нивото на земята. Покрийте корените с извадената от дупката почва и полейте обилно. Използвайте поне една кофа вода за всяка дупка.

Следете за влажността на почвата около розата - докато корените не са се разпространили, почвата трябва да е винаги леко влажна.

Резниците от саксийни рози, които продаваме през лятото, трябва да се засаждат по същия начин, както розите с голи корени.

Публикувано: 15 май 2024
Прегледи: 269
(Гласове: 0, Рейтинг: 0)
Остави отзив
Оценка
Добавете един или повече файлове
    mc visa econt